Lutheran Summerschool

22 t/m 25 augustus 2024

Summerschool rond het Wereldwijde Luthers Liedboek

De organisatie

Andreas Woehle

Andreas

Andreas is predikant in de Lutherse Gemeente Amsterdam en president van de Lutherse Synode. Als voormalig Europasecretaris van de Lutherse Wereldfederatie en medewerker bij LWF project "Global Lutheran Hymnal"is hij als theoloog en Jazz-musicus is hij de  "doordenker" over: "Wat is de kern van wat we als belangrijke Lutherse bijdrage aan de kerk van de toekomst willen bewaren en creatief verder ontwikkelen?"

Dorottya

Dorottya is hoogleraar Theologie en migratie, met onderzoeksinteresse in migratiestudies, missiestudies, ecclesiologie, christendom in het postcommunistische Europa en innovatieve manieren van theologiseren.  Ze is een gewijde predikant van de Lutherse Kerk en studeerde studeerde theologie in Boedapest, Hong Kong en Utrecht (PhD 2008) en heeft als theoloog gewerkt in vele landen in Europa, onder andere in samenwerking met de Universiteit van Zuid-Afrika (UNISA) en de Max Planck Society.

Co

Co  is initiatiefnemer van het eerste uur voor de summerschool; het is voor hem motiverend om te zien hoe de summerschool mensen bij elkaar brengt, enthousiasmeert en verrijkt. Voor hem is het belangrijk om de Lutherse spiritualiteit te laten sprankelen in Nederland.

Peter

Peter is vanaf de eerste SummerSchool in 2019 betrokken bij de organisatie. Hij doet dat met veel plezier. Het is vooral mooi om te zien dat de SummerSchool leeft en een vaste waarde is geworden. Ook de persoonlijke contacten met Lutheranen uit heel Nederland ervaart hij als een verrijking.

Wieneke

Wieneke is de penningmeester van de Lutheran Summerschool en bereikbaar via wieneke@lutheransummerschool.nl

Wieneke is lid van de kerkenraad van Luthers Arnhem en heeft meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van zomerkampen en evenementen zoals 9 kloosterkampen en meer dan 10 jaar jeugdkampen.

Joren

Theoloog in wording en lid van de Lutherse synode

Ingrid

Vanuit de ontvangende Lutherse gemeente Heusden is Ingrid onze 'verbinding' dit jaar